top of page
  • Skaperkraft Valdres

Nå lager vi skipiggekjelker

Oppdatert: 25. okt. 2021

Skaperkraft Valdres sin oppgave er å utvikle kompetanse for framtidas næringsliv. Men framtida starter nå, så vi jobber også med å få i gang nye ting allerede nå.


I mai hadde vi livestream med Viljar Aasan som er fagleder for hjelpemidler på Beitostølen Helsesportsenter. Han var involvert i utviklingen av det vi tror blir verdens beste skipiggekjelke for utøvere med beina rett fram. Han mente den burde lages i Valdres, så vi «kastet ut ballen», men da ingen tok ballen grep vi anledningen selv.


Kjelken utvikles av Exero, en ung ingeniør-startup i Oslo (Bendik fra Exero er avbildet). Da Viljar kobla dem sammen med oss i Skaperkraft ble vi lett enige om at en del av tingene heller kan lages i Valdres enn i Kina. Og for å gjøre en lang historie kort har det nå blit slik at Skaperkraft Valdres blir drivere i produksjonsprosessen, med sveising av selve ramma, pulverlakkering, montering og utsending.
Vi er veldig glade for å ha fått med oss Ståle Skrindsrud til sveisejobben, det meste av små deler får vi tilsendt fra Exero, men vi håper at noe av det også kan produseres i Valdres etter hvert.


Exero har dratt Ståle og SkV med også i utviklingen av kjelken. Derfor var vi på Bitostølen i november for å teste og observere. Vi fikk stor respekt for de som pigger lange turer med kjelke.


Gudbrand Heiene pigger:Ståøe Skrindsrur pigger:


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page