top of page
  • Skaperkraft Valdres

Nå blir det liv.. på CNC-fresen i Jokespace

Oppdatert: 25. okt. 2021

Jokerspace har fått makerspacelisens på VCarve Pro. VCarve har relativt lav brukerterskel og er veldig godt egnet til å designe skilt og bilder og relativt flate ting. I tillegg er det veldig enkelt og oversiktlig for å lage filene som CNC-fresen trenger for å gjøre kuttejobben slik vi ønsker.For mer 3 dimensjonale gjenstander kan man lage det også i VCarve, eller man kan lage det i andre programmer og importere til VCarve.


Det geniale med makerspacelisensen er at alle kan bruke en fullverdig prøveversjon av programmet på egen maskin i Jokerspce eller hjemme. Så kan man ta med prosjektet med USB-stick over på Jokerspacemaskin og hente ut kuttefilene. Kort fortalt kan alle Jokerspacere jobbe hvor som helst med design og fresestrategier, for så å komme «hjem» til Jokerspace for å frese det ut.


VCarve som koster 8.000,- hvis du skal kjøpe det til eget bruk, så det er en ganske god deal – spesielt når du kan importere design fra Fusion 360 og bruke VCarve sin mye enklere løsning for å lage fresefiler (toolpaths).


Prøveversjonen, som altså er det eneste du trenger å ha selv, kan lastes ned på www.vectric.com Der finnes også rikelig med opplææringsvideoer.

Comentarios


bottom of page